Podologie | Sophisticated Feet

Podologie

Wat is podologie?

Podologie is een paramedisch beroep waarbij het optimaliseren van de voetfunctie centraal staat. Naast het behandelen van voetklachten zijn we als podoloog ook in staat tot het verhelpen van hoger gelegen klachten, zoals knie-, heup-, of rugpijn, die hun oorzaak ter hoogte van de voet vinden.

Het werkveld van de podoloog bestaat uit verschillende aspecten. Voetverzorging, podologische zooltherapie, ganganalyse, schoenadvies, preventieve screening bij kinderen en blessurepreventie behoren onder andere hiertoe.

Binnen de podologie bestaat er een nauwe samenwerking met andere disciplines, zoals kinesitherapeuten en huisartsen, zodat we samen tot een kwaliteitsvolle behandeling komen.

Voor wie?

Via zooltherapie is het bij kinderen vanaf de leeftijd van 7 jaar mogelijk om afwijkingen, zoals platvoeten, op latere leeftijd te voorkomen. Wanneer de voet volgroeid is, zijn zij in staat om opnieuw zoolvrij te bewegen. Een preventieve screening kan daarom aangewezen zijn.

Het preventief op zoek gaan naar afwijkingen via loopanalyses, met bijhorend gericht sportschoenadvies, voorkomt het oplopen van blessures bij (top)sporters.

Het verhelpen van klachten bij volwassenen en ouderen die ontstaan zijn door een overbelastingsletsel, slijtage van het bewegingstelsel, een beenlengteverschil, enz. behoort ook tot het takenpakket van de podoloog.